Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Tarihçe
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Yükseköğretim Kurulu'nun 17.03.2021 tarihli toplantısında 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca açılmıştır. Bölümün 2025-2026 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmesi planlanmaktadır.
Bölümden mezun olanların istihdam alanları
Bölümden mezun olan öğrenciler özellikle tatil bölgelerinde her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi işletmeler bünyesindeki yiyecek-içecek departmanlarında ve bağımsız yiyecek-içecek işletmelerinin restoranlarında orta ve üst düzey yönetim kademesinde istihdam edileceklerdir. Ayrıca havayolu şirketlerine bağlı uçan şef (flying chef) olarak çalışabilecekleri gibi bunun yanında son yıllarda oldukça yaygın olan televizyon ve sosyal medya üzerinden gastronomi temalı içerik üretme konusunda da kariyer yapabilecektir. Fakültede bulunan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipey-Altındağ Gastronomi Akademisi bünyesinde gastronomi ve medya ilişkisini anlatmak için bir adet "Stüdyo Mutfak" bulunmaktadır.
Bölüm mezunu olabilmek için gerekli koşullar
Öğrencilerin tüm derslerde başarılı olmaları, devam zorunluluğuna uymaları, uygulamalı derslerin uygulamalarını, aynı zamanda zorunlu stajı tamamlamaları zorunludur.
Misyonumuz
Turizm alanında, evrensel bilgiyi üreten ve ulu-sal gereksinimler doğrultusunda öğreterek yayan, değişen dünyaya uyum sağlayabilen, kültürel yönden donanımlı, etik ilkelere sahip, öz-güvenli turizmciler yetiştirmek ve akademik olarak sektöre yön veren projeler üretmektir.
Vizyonumuz
Eğitim ve öğretim kalitesini sürekli geliştiren, bilimsel ve sosyal yönden gelişmiş, etik ve moral değerlere sahip girişimci, yenilikçi, dinamik lider kurumlar arasında yer almak. Ayrıca yenilikçi eğitim planlarıyla gastronomi ve medya ilişkisini öğrencilere aktarabilmek.
e.posta | samet.can.curkan@ege.edu.tr |
tel | 7249522-7502 |
web | https://unisis.ege.edu.tr/researcher=samet.can.curkan |